Vilka kryptovalutor är bra att investera i

När värderingarna når nya höjder jämförs stämningen på kryptovalutamarknaderna allt oftare med entusiasmen för dotcom-företag vid sekelskiftet 1900. När denna mani avtog gick företag utan affärsmodell och med värderingar på flera miljoner dollar i konkurs. 

Situationen på kryptovalutamarknaden är inte annorlunda. Man vet inte mycket om den stora majoriteten av de 1 385 mynt som finns på marknaden idag, men mynt värda miljarder dollar är fortfarande föremål för budgivning. Dogecoin, till exempel, en kryptovaluta som är tänkt som en parodi på bitcoin-boomen, har i skrivande stund en värdering på 1,6 miljarder dollar. Myntet har ingen klart definierad användning eller funktion som motiverar detta värde.

Ett bra ställe att börja är de 20 mest omsatta kryptovalutorna. Det är lätt nog att fastställa några framstående överlevare i denna lista om och när en krasch inträffar på kryptovalutamarknaderna. Bitcoin är den ursprungliga kryptovalutan och håller snabbt på att bli en värdehandling. Blockkedjan och kodbasen har också gett upphov till sidoformer som Litecoin och Bitcoin Cash. Båda har som mål att bli den kryptovaluta som är det bästa valet för dagliga transaktioner. Ethereums värld av decentraliserade applikationer, eller Dapps, vinner snabbt mark och är ansvarig för ett antal tokens, som Populous, som byggts på dess plattform. 

Andra, som Dash, har gjort liknande anspråk och skapat nischer på tillväxtmarknader som Zimbabwe och utvecklade ekonomier som Spanien. NEO kan visa sig vara den svarta hästen. Företaget fokuserar på den smarta ekonomin och har ett nära samarbete med den kinesiska regeringen för att utöka ekosystemet för kryptovalutor i landet. Företaget har också tillkännagivit ett strategiskt partnerskap med Microsoft China och har samarbetat med Japans ekonomiministerium.